2 - Agnes van Rijen
Nieuwe Kampsteeg 49 Glimmen

Schilderijen

Na het voltooien van de Academie voor Beeldende Kunsten ben ik sinds 1988 werkzaam als beeldend kunstenaar. Eerst in Arnhem en sinds 1992 in Groningen, altijd in spannende anti-kraakpanden met meerdere kunstenaars. In 2010 begon de bouw van mijn atelier in Glimmen, die een jaar later voltooid werd. Ik heb nu een prachtige ruimte aan huis en kan me vanuit dit nieuwe atelier presenteren om betere contacten te krijgen met publiek en kunstenaars in Haren.

Uitgangspunten van mijn werk:
Zowel mijn houtsneden als mijn schilderijen hebben het menselijk gedrag tot onderwerp. Met milde spot en spontane lijnen, probeer ik een visie op onze samenleving te geven. Ook mijn dierportretten hebben een emotionele lading. Het gaat mij om de verbeelding van herkenbare, universele gevoelens.

Wat en waar ga ik exposeren:
Ik wil in het atelier aan de Nieuwe Kampsteeg 49, 9756 TD Glimmen schilderijen en houtsneden laten zien. Tevens typografische boekjes, die ik op het Grafisch Centrum in Groningen gedrukt heb. Op die manier wil ik een breed beeld van mijn manier van werken geven.
www.agnesvanrijen.nl

agnesvanrijen@hetnet.nl