4 - Annemieke Fictoor
Het Zandpad - Hoge Hereweg 27 Glimmen

Schilderijen (olieverf)

Schilderen en musiceren zijn mijn grote liefdes. Schilderen doe ik in het noorderlicht van mijn atelier, het liefst met muziek van Bach of Chopin op de achtergrond. Ik schilder en teken al zolang ik me kan herinneren.

Stillevens - "in het schilderen van stillevens vind ik rust en stilte. Altijd ben ik op zoek naar bijzondere voorwerpen. Het tekenen en schilderen van (liefst oude) voorwerpen benader ik abstract, bijna grafisch. De achtergrond eenvoudig; de muur van het atelier, hout of stof, maar altijd zoveel mogelijk in 1 kleur. De voorwerpen krijgen zo de volledige aandacht. Soms versterk ik het licht waardoor schaduwpartijen sterker en scherper worden. Kleur, vorm, restvorm en licht maken de eenheid waar ik constant naar zoek".

Landschappen - "wat blijft is de fascinatie voor de rechte horizon, de hoge luchten en de vette klei van het hoogeland. De belijning, de schoonheid van het lege Groninger landschap vormen mijn grootste inspiratiebron bij het schilderen van landschappen".

Annemieke Fictoor studeerde na 2 jaar conservatorium, interieurarchitectuur en grafische vormgeving aan de ABK Minerva te Groningen. Inmiddels ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig interieurarchitect en grafisch vormgever. De laatste 10 jaar zo veel mogelijk in haar atelier aan het werk. Werkt voor particulieren, bedrijven, musea, overheden, project-organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en natuur. Exposeert regelmatig in het noorden van het land.


www.annemiekefictoor.nl
www.aanhetzandpad.nl

a.m.t.fictoor@fictoor.nl