21 - Brenda Hardijk-van de Wouw
Hoge Hereweg 27 Glimmen

Ruimtelijk

De stap in mijn leven om vanuit het Zuiden naar het Noorden te verhuizen heeft mij tot een nieuwe beweging gebracht. Vroeger gebruikte ik stoffen om mijn creativiteit tot uiting te brengen. Nu al weer meer dan 15 jaar, zet ik mijn creatieve verbeelding om, samen met het materiaal klei. Het is spannend om vanuit een plastisch materiaal mijn gedachten/gevoel weer te geven tot uiteindelijk een versteend object. Naast sculpturen creer ik ook vaas- en wandobjecten. Hier maak ik gebruik van gemengde technieken. Telkens probeer ik er een intrigerende spanning in te leggen.
De vele soorten technieken, die ik in mijn beelden/objecten gebruik, heb ik mijzelf eigengemaakt door diverse cursussen en workshops te volgen, onder andere bij kunstencentrum Groningen (o.a. Dick van Zwaag en Natasja Benning en Johan Broekema) en de glazuurcursus Atelier 1250 te Orvelte.
Het is mij uitdaging om vormen verrassend te combineren. Stoer, maar toch elegant, glad samen met ruw, kleur met eenvoud. De beelden zijn vervaardigd in keramiek, brons of aluminiumcement.

U kunt in het atelier "Aan het zandpad" het kunstwerk bewonderen dat Gea Fictoor, Annemieke Fictoor, Gonny Fournier en ik speciaal voor de Open Ateliers Haren hebben gemaakt.

www.bambeelden.nl
www.aanhetzandpad.nl

bambeelden@gmail.com