26 - Joke Siebering
Emmalaan 8 Haren

Beelden van natuursteen

”Kunst is wat de werkelijkheid moet verrassen.”
Joke Siebering voltooide haar opleiding aan de academie Minerva in Groningen en volgde sindsdien verschillende cursussen.
Zo volgde zij een opleiding edelsmeden bij de goud- en zilversmid Cees Wolf aan het Kunstencentrum in Groningen, en rondde met succes de opleiding tot adspirant juwelier in Schoonhoven af.
Joke startte haar creatieve loopbaan als docente handvaardigheid.
Daarnaast volgt zij vanaf 2006 lessen in beeldhouwen aan de Beeldhouwschool Groningen van Gerda Duiverman. Recentelijk volgde ze ook nog een cursus portret boetseren bij Gerda Duiverman.

Sinds 2007 richt zij zich op beeldhouwen. Zij heeft een voorkeur voor het maken van abstract organische beelden, het liefst in hardere steensoorten, zoals Belgisch- en Iers hardsteen, diabas of marmer.
Een beweging creëren in een steen, zodat het beeld “vloeibaar” lijkt, en een combinatie van glad gepolijste en ruw afgewerkte vormen maken dat haar beelden vanuit allerlei standpunten interessant blijven. Joke hanteert een herkenbare techniek, waarbij de vormgeving hand in hand gaat met het materiaal.

Een combinatie van vorm en gevoel zorgen uiteindelijk voor een onverwacht resultaat, dat de werkelijkheid keer op keer verrast.

Jaarlijks exposeert Joke een selectie van haar beelden in beeldentuin “Eenumermaar” te Zeerijp, en neemt ze deel aan de “Open Ateliers Haren”.


jokesiebering@home.nl