9 - Liesbeth Kok
t Clockhuys Haren

Schilderijen

Sedert 1997 ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar, ik woon in Haren maar heb mijn atelier in Groningen. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan Minerva, ook heb ik in de loop der jaren veel cursussen gevolgd om andere technieken te leren kennen.

Wat me het meest aanspreekt zijn druktechnieken, vooral de meer directe zoals Werkman-techniek waarbij je werkt met papiersjablonen, ook druk ik wel af met behangpapier, maar dan in combinatie met schilderen.

Ik maak zowel werk op papier als olieverfschilderijen, meestal een proces met vele lagen, een zoekende reis die eindigt als het beeld ' in elkaar valt' , een harmonisch geheel vormt. Ik werk dus niet volgens een bepaald concept maar begin iedere keer opnieuw. Spiritualiteit en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen, ook droom en fantasie spelen een grote rol en poezie.
Mijn werk beweegt zich tussen abstract en figuratief, symboliek is belangrijk dus het beeld heeft meerdere betekenissen, die ik liever niet verklaar maar aan de kijker overlaat.

www.liesbethkok.nl

liesbethkok@home.nl