Open Ateliers HarenOp de achtergrond


Culturele raad
De culturele Raad bevordert kunst en cultuur in Haren. De Culturele Raad benoemt de Selectie Commisie van Open Ateliers Haren, beoordeelt de selectiecriteria, zorgt voor incidentele subsidie en beheert de penningen.

Selectie Commissie
De Selectiecommissie bekijkt de informatie en een kunstwerk van kunstenaars die zich hebben aangemeld. De commissie geeft aan of aan de selectiecriteria wordt voldaan, en aan Open Ateliers kan worden deelgenomen. Ook bepaalt de commissie wie kan deelnemen met vermelding van beroepskunstenaar. De commissie bezoekt alle kunstenaars tijdens de Open Ateliers voor evaluatie nadien. De commissie is door de Culturele Raad ingesteld en bestaat uit Henny Zikken, Herman Bartelds en Pieter Duijser. De selectiecriteria zijn in overleg met de Culturele Raad opgesteld.

Werkgroep
De Werkgroep Open Ateliers Haren bestaat uit Franzis-Paula Maas, Liesbeth Kok, Liesbeth van Leeuwen en Mieke van Nunen. De werkgroep zorgt voor de voorbereiding, het materiaal, internet, publiciteit, de contacten met de deelnemers, Culturele raad, gemeente Haren, bedrijven en vrijwilligers. Overigens, de werkgroep zelf is volledig vrijwilligerswerk.
Contactpunt voor de werkgroep is post@harenersalons.nl

Historie


Open Ateliers Haren bestaat sinds 2002. In 2002 nam Marianne Dijkstra het initiatief om in Haren voor het eerst een Open Kunstroute te organiseren. Door de jaren heen is deze verder gegroeid en uitgebreid. Sinds 2009 is de route verandert in Open Ateliers Haren. Door de groei in deelnemers, bezoekers, presentatie en bekendheid komen steeds meer mensen in contact met kunst en met kunstenaars. In 2010 deden zelfs meer dan 50 kunstenaars mee in 38 ateliers.

Archief


Van de eerste jaren zijn de websites niet bewaard. De sites van de laatste jaren kunt u wel bekijken. Zie:

2013       2012       2011       2010       2009